Allianz utasbiztosítások friss információk
2020. december 15-től változnak az egyénileg köthető Allianz utasbiztosításokhoz kapcsolódó szerződési feltételek.

A főbb változások a következők:
 
Újdonság! Az Útitárs utasbiztosítás Platina csomagjában hatósági karantén esetén nyújtott szolgáltatások érhetők el!
A következő szolgáltatásokat nyújtja a biztosító hatósági karantén esetén:
  • A biztosító a hatósági karantén idejére (maximum 10 napra) 5 000 Ft/nap térítést nyújt.
  • Ha a biztosított hatósági karantén miatt nem tud az eredetileg tervezett időpontban hazautazni, a biztosító utólag megtéríti a hazautazás többletköltségét 100 000 Ft összeghatárig.
  • Ha a biztosított hatósági karantén miatt nem tud a kifizetett fakultív programon részt venni, a biztosító megtéríti a lemondást 20 000 Ft összeghatárig. 
A biztosító szolgáltatása nem terjed ki arra az esetre, ha a hatósági karantén az országba való beutazás feltétele.
 
 
Figyelem! FONTOS az Allianz utasbiztosítások területi hatálya!
  • Az Útitárs, Téli Sportok, Extrém Sportok, Útitárs XL és Útitárs Bérlet utasbiztosítások kiterjednek a következő országok földrajzilag Europához tartozó részére, függetlenül az utazásra nem javasolt térségektől: Ausztria, Bulgária, Belgium, Ciprus, Cseh Köztársaság, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Horvátország, Hollandia, Írország, Izland, Lengyelország, Lettország, Liechtenstein, Litvánia, Luxemburg, Málta, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia. Emellett kiterjednek a következő területekre is:  Azori-szigetek, Kanári-szigetek és Madeira. (A földrajzilag Amerika vagy másik kontinens területéhez tartozó európai szigetek nem tartoznak ide! Jelenleg turistaként nem lehet ezekre a területekre utazni!)
  • Az utasbiztosítások területi hatálya nem terjed ki olyan országra, amely a Külgazdasági és Külügyminisztérium által meghatározott utazásra nem javasolt térségeknek minősül, és nem szerepel a fenti országok között.
  • Az utasbiztosítások területi hatálya kiterjed a Külgazdasági és Külügyminisztérium által meghatározott fokozott biztonsági kockázatot jelentő térségekre. Jelenleg csak meghatározott utazási céllal (bírósági vagy hatósági eljárás, halaszthatatlan üzleti utazás vagy munkavégzés, egészségügyi ellátás, tanulói jogviszony, fuvarozói tevékenység, halaszthatatlan családi esemény, családtag gondozása, nemzetközi sport, kulturális vagy egyházi rendezvény) történő utazások engedélyezettek a fokozott biztonsági kockázatot jelentő országokba a Külgazdasági és Külügyminisztérium javaslata alapján. A fokozott biztonsági kockázatot jelentő térségek területére turistaként nem lehet utazni!
 
A 2020. december 15-től hatályos szerződési feltételeket a következő linken érheti el: Allianz Utasbiztosítás ÁSZF
 
Kérdés esetén kérjük, hogy forduljon hozzánk elérhetőségeinken!
 
Bárhova is tervezel külföldre utazni, mindenképpen köss utasbiztosítást:


Call Center: 06 1 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Eurorisk
Utolsó frissítés: 2024.03.21
PoweredBy: SK Trend Kft